Kollektivet/Del 4: Grillfesten

Det är en härlig varm sommareftermiddag och de inneboende på kollektivet Kärleksnästet njuter av livet och varandra. En del ligger i högar på filtar ute på gräsmattan, medan andra badar nakna i poolen. Britta har bestämt sig för att ställa till med grillfest och Lina håller på att hjälpa henne med förberedelserna i köket när de båda hör en duns från vardagsrummet. När de går in för att se efter vad som har hänt, finner de Steve liggandes på golvet. Han jämrar sig över smärtor i ryggen och påstår att han har halkat. Vid hans fötter hittar Britta en stor hög med dregel som kommer från Hans Saint Bernardshund, Molly.

- Jag fixxar det här! Säger Britta.

Framåt kvällningen sitter de till bords i trädgården, vid en uppdukad grillbuffé. Den enda som saknas är Hans. De skålar med öl och smakar på de olika sorters kött och korv som Britta har dukat fram.

- Vad är detta för slags kött? frågar Maria och slickar bort resterna runt munnen.
- Jaa...fortsätter Karro, det är jättegott! Kan man få receptet?

Britta börjar skruva på sig och hennes guldsmycke på tanden är inte längre synligt. Hon börjar bete sig lite osäkert, vilket förvånar de inneboende, eftersom detta är mycket ovanligt för att vara Britta.

- Eh..jo...eh...det är...börjar hon sin förklaring.

Innan hon hinner prata färdigt blir hon avbruten av Hans som kommer rusandes mot dem. Han tar sig fram till Steve och lyfter upp honom från hans sittplats. Han håller ett stadigt tag om hans nacke samtidigt som han hotar honom med knytnäven.

- Vart har du gjort av henne? ryter Hans.
- Vem? Vad menar du? säger Steve ynkligt och oskyldigt.
- Tror du inte att jag fattar att du har hämnats? Din jävel, du har dödat Molly! skriker Hans och därefter är det fullt slagsmål.

Britta ler bredare än någonsin, lycklig över att de inneboende helt tappat fokus på de grillade köttbitarna....


Kommentarer
Postat av: Mr T

Hmmmm.....

2010-06-02 @ 19:10:04
URL: http://singelpappa.blogspot.com
Postat av: Anna

Mmmm.....

2010-06-02 @ 19:13:45
URL: http://anglavakten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0